LogoBlauw LogoBlauw R.-K. PAROCHIE
H. NAAM JEZUS
BROEKHUIZENVORST
RONDOM DE VORSTER TOREN


Goed om te weten:

Zaterdags is er om 19:15 uur een H. Mis.
IBAN rekening nummer:
NL57 RABO 0109 2006 59
t.n.v. H. Naam Jezus
Bij een overlijden, neem contact op met het parochie kantoor,
tel. 077 463 1324
Het begraafplaats reglement vindt u hier en op page Varia.
In de noordelijke zijkapel is de Mgr. Schravenkapel.
Klik voor meer details op:
www. mgrschraven. nl
Voor bezichtiging Mgr. Schravenkapel mail naar rondjekapel @gmail. com om een afspraak te maken.

Nieuws

We houden u op de hoogte!

Zaterdag 27-4-2019.

Mailing voor kerkbijdrage moet nu naar de drukker, daarom alvast financiële overzichten over 2017 en 2016.
Zodra overzicht over 2018 beschikbaar is wordt dit toegevoegd.
Klik hier voor overzichten.

Woensdag 3-3-2019.

PAUS FRANCISCUS EET UIT DE MGR. SCHRAVENTUIN IN ROME

In de tuin van het Generaal Bestuur van de Lazaristen in Rome is een tuin aangelegd die sinds kort de naam ‘Mgr. Schraven Tuin’  draagt. Over de plek waar dit gerealiseerd werd,  schrijft p. Wiel Bellemakers: ’ Achter het generalaat in Rome ligt een villa die ooit bewoond werd door de grote staatsman Garibaldi. Daar mag niks gebouwd worden want dat alles is ‘een staatsmonument’. Het behoorde aan de zusters van Vincent de Paul, die het cadeau gaven aan de Lazaristen. Deze deden er jaren nauwelijks iets mee want men had er geen mensen voor.

links het tuinontwerp, rechts vluchtelingen aan het werk bij de kruidentuin

Afgelopen jaar is een groep mensen, die vluchtelingen aan werk helpt,  begonnen om er een plantentuin van te maken. Een lofwaardig initiatief’.
Uiteraard kregen de Schravenrozen uit Lottum daarin een belangrijke plek, zoals te zien is op bijgevoegd ontwerp. Op de rood ingekleurde plekken staan de rozen en omzoomen zo de kruidentuin. Dankzij donaties van enkele particuliere personen werd een hele lading rozen vanuit het rozendorp Lottum naar Rome gestuurd. Opnieuw p. Bellemakers:
‘De combinatie van Schravenrozen en de martelaren gedenken, is een mooi initiatief’. Nu komen alle bezoekers aan de Schraventuin te weten wat er op 9 oktober 1937 in China gebeurde’.
Er zal een bordje bij geplaatst worden waarop uitleg gegeven wordt over bisschop Schraven en zijn gezellen.

Op 2 maart 2019 bracht het Generaal Bestuur van de Lazaristen een bezoek aan paus Franciscus in het Vaticaan. En wat kreeg hij aangeboden?  Kruiden, gekweekt door zes vluchtelingen in de Mgr. Schraventuin. Of ze daarbij de paus ook over Mgr. Schraven verteld hebben, wordt niet vermeld.

Woensdag 6-2-2019.

Vandaag wordt onderhoud aan klokken en techniek daarvoor gedaan. U zult enkele keren klokgelui van diverse klokken horen, maar dat hoort bij het uitproberen.

Donderdag 24-1-2019.

Filmpje van enkele minuten over Mgr. Frans Schraven kunt u bekijken als u hier drukt.

Zondag 16-12-2018.

Adventsconcert door Con Brio en In The Mood. Begint om 14:00 uur en halverwege pauze.

Zaterdag 8-12-2018.

Om 13:00 uur worden de klokken geluid om bekend te maken dat de nieuwe bisschop in Roermond is gewijd.

Zaterdag 1-12-2018.

Vanaf vandaag is de buitenkraan dicht om vorstschade te vermijden. Graag uw begrip hiervoor.

Zaterdag 17-11-2018.

Zaterdag 17 november 2018 vindt in het klooster van de Franciscanen te 's-Hertogenbosch een oecumenisch middaggebed plaats, geïnspireerd door Mgr. Schraven. Deze Nederlandse bisschop werd in 1937 in China met zeven metgezellen vermoord toen hij weigende 200 vrouwen over te dragen aan Janpanse soldaten.
Bijeenkomst zal in het teken staan van hedendaags verzet tegen geweld tegen vrouwen. Lees hier programma.

Woensdag 7-11-2018.

Fa. Eijsbouts heeft vandaag een nieuwe luid motor geïnstalleerd voor de grote klok. Door scheefstand van deze klok hebben technici diverse keren extra moeten luiden om zoveel mogelijk een gelijke klank uit de klok te krijgen. Nu kunnen alle drie de klokken weer gebruikt worden.

Woensdag 10-10-2018.

Vele duizenden vliegen zijn boven de gewelven van het priesterkoor professioneel verdelgd.

Zondag 07-10-2018.

Een goed bezochte herdenking van de bisschop Frans Schraven en gezellen tijdens de kerkdienst. Ook de aanwezige Chinezen lieten van zich horen tijdens de kerkdienst, in het Chinees. Daarna lunch en vervolgens de Schravenlezing over misbruik van vrouwen in China door Japanse bezetters.

Maandag 09-07-2018.

Op maandag 9 juli was een Chinese priester te gast in de Gedenkkapel. Hij studeert in Rome en was op doorreis voor vakantie naar China. Hij was aangenaam verrast in de kapel twee grote borden te zien met afbeeldingen van de bisschoppen Schraven en Geurts. Hij herkende de ontwerper, een vriend van hem. John Wu maakte spontaan een foto van de borden en stuurde ze naar zijn vriend. Prompt kwam er een reactie uit China. 'Ik wist niet dat die borden in Nederland stonden'. Zijn bezoek rondde hij af met het zingen van het Onze Vader in het Chinees. Zijn prachtige stem klonk geweldig in de mooie akoestiek van de Vorster kerk.

Zondag 03-06-2018.

Viering 25 jarig Priesterjubileum Pastoor Ruud Verheggen.

Zondag 3 juni zal in de Kerk van O.L. Vrouw Troosteres der Bedrukten in Tienray, voor de gehele Federatie,  om 10.30 uur een Plechtige H. Mis worden opgedragen ter gelegenheid van het 25 jarig Priesterjubileum van Pastoor Ruud Verheggen. Na de H. Mis is er gelegenheid om Pastoor Ruud Verheggen te feliciteren in het Parochiehuis aan de Bernadettelaan in Tienray.
Eenieder is hiervoor van harte uitgenodigd om dit samen met Pastoor te vieren.
Mocht u een gift willen doen, deze zijn bestemd voor het  Steunfonds Federatie Maasdorpen en Ziekenhuisproject in Gombong  Indonesie. Hiervoor staan bussen in het Parochiehuis. Ook kunt u de gift overmaken op rekeningnummer NL79RABO 0327 9744 51 ten name van RK Parochie H. Lambertus o.v.v. Jubileumgift Pastoor Ruud Verheggen.

Parochies Federatie Maasdorpen.

Zaterdag 02-06-2018 en zondag 03-06-2018.

Tweede en tevens laatste weekend kerkopenstelling voor expositie doeken van Huub Bogaerts, beide dagen open vanaf 10:00 uur. Deze weekenden goed voor meer dan 200 bezoekers.

Donderdag 24-05-2018.

Oorlogsgravenstichting (OGS) heeft stoffelijke resten opgegraven. Locatie: voor de ingang van de kerk waarop vroeger het monument dat nu tegen de noordzijde van de kerk geplaatst is. Deze resten zijn veilig gesteld volgens vaste militaire procedure. Wij, OGS, zullen de stoffelijke resten van de heren P.J.J. Clevis en J.G. Derks op donderdag 24 mei (11:00 uur) met beperkt militair eer herbegraven op Militair ereveld Grebbeberg (rij 14 nr. 33 en 34).

Woensdag 23-05-2018.

Expositiestukken opbouwen op priesterkoor. Expositie opent zaterdag 26 mei om 10:00 uur.

Maandag 14-05-2018.

Verslag van Exhumatie op 14 mei 2018.
Kijk op page Mensen onder Clevis PJJ en Derks JG voor meer hierover. Op https://standhouden.nl veel info.

Zaterdag 9-12-2017.

Aan Riek Heuvelmans wordt na de H. Mis de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice uitgereikt.

Zaterdag 19-08-2017.

Twee Chinese bisschoppen bezoeken Mgr. Schraven gedenkkapel. Een artikel hierover is op 12 augustus 2017 in dagblad De Limburger Venray editie te vinden op Regio blad 2.

Vrijdag 04-08-2017.

Vakantietip. Lees hier voor meer.

Dinsdag 23-06-2017.

Aankondiging Expositie Queeste naar 'n hemel in de kerk van Jef Hendriks en Jan Haen. Open 5 t/m 13 augustus 2017 van 11 tot 16 uur. Entree is gratis. Zie poster, klik hier. Exposant Jan Haen is aanwezig t/m woensdag.
Beschrijving van de tentoonstelling en beide exposanten is hier te zien.

Dinsdag 27-12-2016.

In De Volkskrant van 27-12-2016 staat een Reportage over Katholieken in China, een belangwekkend artikel. Ook een afbeelding van Mgr. Frans Schraven ontbreekt niet. Klik hier voor meer.

Maandag Tweede Kerstdag 2016.

Fanfare Broekhuizenvorst & Ooijen luistert deze H.Mis op met haar muziek. Is ieder jaar bijzonder.
Komt dat zien en luister.

Extra openstelling Eerste Kerstdag 2016.

Ton, Ria en Bernard maken muziek in de kerk tijdens de openstelling van 14:00 tot 16:00 uur. U kunt tevens de mooie kerststal bewonderen met honderden lichtjes en een echte knikengel die knikt voor elk muntje dat erin verdwijnt. Op het scherm is een fotoshow van Kerst-Inn 2010 en van bloemen getoond.
Meer dan 50 mensen hebben het slechte weer gelaten voor wat het was en de kerk van binnen bekenen en geluisterd naar de mooie kerstmuziek van het trio.

Adventsconcert Con Brio 11 december 2016.

Con Brio zal u een uur lang boeien met haar zang. Er wordt afwisselend gezongen door het hele koor en door een selectie uit het koor. Kom maar luisteren en kijken.

Kerkdienst 30 juli 2016.

In de week voorafgaande aan de kerkdienst op zaterdag 30 juli 2016 is er door een aantal mensen flink aangepakt in de kerk. Het afdekplastic is verwijderd en heeft veel stof kunnen tegenhouden. De banken zijn weer terug en vastgezet op hun plaats.
Nietemin eerdere inpak met plastic heeft een aantal dames van ochtend en middag schoonmaakploeg een hele dag gewerkt om alles weer piekfijn in orde te hebben. Hulde!
Dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan inpakken, uitpakken, afvoeren van plastic, vastschroeven en schoonmaken. Tevens is de aanvullende verlichting in zuidkapel nu definitief gemaakt en gaat aan met de verlichting in de kapel. Ook is in de hal daar een passende lamp gehangen.

Redactie Kath. Nieuwsblad 17 juni 2016.

Tijdens hun jaarlijkse uitstapje besteden de leden van de redactie van het Kath. Nieuwsblad alle aandacht aan de gedenkkapel. Klik hier voor meer en foto's.

Interieur kerk ingepakt 5 juni 2016.

Om zoveel mogelijk stofoverlast te voorkomen tijdens het weghalen van aangetast stucwerk is het interieur deze ochtend ingepakt door een aantal vrijwilligers.

Altaar wijding 4 juni 2016.

Hulpbisschop Mgr. Dr. E. de Jong van Roermond heeft het altaar ingewijd en relieken teruggeplaatst. Daarbij is veel wierook gebruikt en dat is ook te zien op foto's op de website van Bisdom Roermond: https://www.flickr.com/photos/bisdomroermond/sets/72157666738341334
en Hallo Horst aan de Maas met heel mooie foto's:
http://www.hallohorstaandemaas.nl/Inwijding-nieuw-altaar-2016651210

Orgel- en Fanfareconcert 22 Mei 2016.

Musiche di Vento
Een uniek Orgelconcert te Broekhuizenvorst

Op zondag 22 mei 2016 vindt in de parochiekerk van Broekhuizenvorst een uniek orgelconcert plaats. Een concert waaraan de wereldberoemde kerkorganist Jean Pierre Steijvers en fanfare Broekhuizenvorst en Ooijen hun medewering verlenen. Klik hier voor programma met veel details.

Kerst 2015.

Muziekprogramma tijdens Eerste Kerstdag nu op Logboek.
Op webpage Historie is Kerstmis of Kerstfeest toegevoegd. In de kerk wordt druk gerepeteerd door musikanten voor de openstelling en bezichtiging van de kerstgroep.
Openstelling Eerste Kerstdag vanaf 14:00-16:00 uur en wordt met live muziek opgeluisterd. Tevens wordt op het scherm de Kerst-Inn 2010 getoond als dia show.

Sint Maarten.

Op webpage Historie is St. Maarten toegevoegd. Eerder zijn dat St. Hubertus en St. Barbara.

Expositie Aart de Lange Pzn in de kerk.

Monumenten van Aandacht. Er ligt een prachtig ontwerp klaar, vol symboliek...
In oktober 2015 wordt een bijzondere expositie georganiseerd: een expositie van symboliekschilder Aart de Lange Pzn... Klik hier voor meer.

Erepoort in de kerk.

Er is hard gewerkt aan de afscheiding tussen de gedenkkapel van bisschop Schraven en de hoofdkerk van Broekhuizenvorst, er staat nu een prachtige poort tussen priesterkoor en Mgr. Schraven kapel, vol symboliek... Klik hier voor realisatie.

Federatie viering op 16 augustus 2015 in Tienray geslaagd.

We mogen terugkijken op een geslaagde 1ste federatieviering zondag 16 augustus in Tienray. De kerk was mooi gevuld, met ruim 250 mensen. Verder met een koor van 100 mensen (iemand had ze geteld). Juist de samenzang maakte de viering erg mooi en inspirerend, met vrijwilligers uit verschillende dorpen en na afloop een gezellige ontmoeting achter in de kerk met koffie en cake. Helaas vanwege het weer niet buiten maar binnen, daardoor was het wat krap, maar daar was niets aan te doen. Het heeft wel laten zien dat we samen op weg mogen zijn. Want samen staan we sterk. Dank voor ieders inzet.
De vraag kwam al, wanneer doen we het weer. Een teken toch dat het goed is geweest. We zullen als federatie gaan kijken wanneer we het weer kunnen doen en in welke parochie dan.

INTENTIES LOURDES.
Van zondag 6 september t/m vrijdag 11 september zal ik een bedevaart naar Lourdes begeleiden. Net als andere jaren wil ik ook uw intenties weer mee nemen naar de grot en daar bij Maria neerleggen. U kunt deze intenties afgeven, of doorgeven via email op ruud.verheggen@home.nl of telefonisch 0478-691217.
Lourdesbedevaart
Voor zover ik begrepen heb zijn er voor de komende bedevaarten van zowel de NLZ als de Limburgse Bedevaarten in september nog enkele plaatsen vrij. Dus mocht u nog mee willen, het kan nog.
Voor meer informatie: Tel: 043-3215715; e-mail: info@bedevaarten.com of kijk op www.bedevaarten.com.

Pastoor R. Verheggen


Wilhelmina Sangers Cultuurprijs.

Het(voormalig) kerkbestuur van de Parochie van H. Naam Jezus Broekhuizenvorst kreeg op vrijdag 22 mei 2015 de Wilhelmina Sangers Cultuurprijs uitgereikt.
De Wilhelmina Sangers Cultuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan diegenen die de rooms-katholieke godsdienst en cultuur in Limburg in de meest brede zin bevorderen of steun verlenen aan de kerk, als het gaat om conservatie of restauratie van kunstschatten.
Het kerkbestuur van Broekhuizenvorst kreeg deze prijs uitgereikt van de deken van Venray, de heer Smeets, vanwege het uitgevoerde restauratieproject voor de kerk van Broekhuizenvorst.

Klik hier voor Oorkonde en hier voor foto. Een korte verklaring over het toekennen van de Cultuurprijs wordt gegeven door de deken van Venray, als bestuurslid van de stichting, H.E.H. Drs. H.M.G. Smeets.
Klik hier voor meer gegevens over de Stichting Wilhelmina Sangers Cultuurprijs.

Groep 8 van bs De Schakel in Mgr. Schraven kapel.

De reacties van de 24 kinderen van groep 8 van basisschool De Schakel zijn positief en enthousiast over ... Klik hier voor hele stuk.

Persberichten.

In blad Hallo van donderdag 26 februari 2015 staat nu een mooie foto van het nieuwe priesterkoor met pastoor Verheggen achter ambo om de spits van sprekers voor te gaan. Klik hier voor meer.

In De Sleutel van februari 2015 staan twee artikelen van Frans van Galen met tekst en foto's. Het eerste artikel gaat over de pelgrimstocht naar China einde 2014. Klik hier voor meer.
Het tweede artikel is een fotoreportage met de titel
"Kiek oet... Broekhuizenvorst". Klik hier voor meer.

In Dagblad De Limburger van vrijdag 13 februari 2015 staat een foto van Lé Giesen met een korte tekst eronder. Klik hier voor meer.

In de Koerier van donderdag 12 februari 2015 staat Viering restauratie kerk Broekhuizenvorst... Klik hier voor meer.

In blad Hallo van donderdag 12 februari 2015 staat Viering restauratie project kerk met niet correcte foto. Juist deze gevels zijn nog niet aan de beurt geweest... klik hier voor artikel.

In De Trompetter/E3 Journaal van woensdag 11 februari 2015 staat: het restauratieproject en het inrichtingsproject van de parochiekerk H. Naam Jezus in Broekhuizenvorst is bijna... klik hier voor artikel.

Programma ter gelegenheid van de afsluiting van het
restauratie- en herinrichtingsproject van onze kerk op
zondag 22 februari 2015.

13:30 Inloop en ontvangst

14:00 Welkomstwoord voorzitter kerkbestuur, pastoor R. Verheggen
14:05 Toespraak deputé Provincie Limburg, de heer G. Koopmans
14:10 Projectinfo bouwkundige ing. G. Broen en parochie P. Litjens
14:30 Orgel en hobo gespeeld door de heer dr. R. Syrier en
         mevr. T. van der Kooij
14:45 Toespraak wethouder gemeente Horst aan de Maas,
         mevrouw Birgit op de Laak
14:55 Pauze met koffie en thee
15:20 Orgel en hobo gespeeld door de heer dr. R. Syrier en
         mevr. T. van der Kooij
15:45 Afsluiting

Tijdens de pauze en na de afsluiting is gelegenheid de kerk uitgebreid te bezichtigen, inclusief de Mgr. Schraven Gedachteniskapel.
De Historische Kring verzorgt een kleine expositie over onze parochie, die in 2014 (minstens) 800 jaar bestond.

Orgel en hobo programma

Tanja van der Kooij, hobo   Remy Syrier, orgel

Carl Philipp Emanuel Bach    Sonate in g                       hobo en orgel
(1714-1788)                       Adagio - Allegro - Vivace
Carl Philipp Emanuel Bach    Allegro con Variazioni         orgel
________________________________________

Domenico Scarlatti             Sonate in C                        orgel
(1685-1757)                      Sonate in D
Johann Sebastian Bach        Sonate in g               hobo en orgel
(1685-1750)                       Allegro - Adagio - Allegro
Johann Sebastian Bach         Præludium en fuga in g      orgel


Nieuwe page Mensen toegevoegd.

Voor een betere toegang is deze page toegevoegd.

Kerk moet commerciëler.

U heeft het denk ik allemaal kunnen lezen in de krant en gezien bij het L1 nieuws, we zouden als kerk commerciëler moeten gaan denken. Dit naar aanleiding van de actie kerkbalans en het feit dat zeer vele parochies helaas ieder jaar interen op hun reserves. Ik moet bekennen, dat dit helaas ook in de meeste parochies bij ons zo is. De kosten zijn groter dan de inkomsten.
Dit komt doordat de kosten voor verzekeringen, pensioenfondsen, onderhoudskosten flink gestegen zijn. Daarnaast zijn de kerkbijdragen e.d. niet gestegen en is de rente erg laag, waardoor de inkomsten minder zijn geworden.
Dus moeten we commerciëler gaan denken zegt ons bisdom dan, natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, want niet alles kan zomaar of er is in de dorpen geen behoefte aan. Natuurlijk willen we onze kerken graag beschikbaar stellen ten bate van de gemeenschap en is er meer mogelijk dan men vaak denkt, aan de andere kant blijft het ook zoeken naar wat passend is bij het gebouw. We kunnen natuurlijk zeggen dat muziekverenigingen of koren e.d. er mogen repeteren, maar als men dan ziet wat de stookkosten zijn voor een avond repeteren, dan haakt men snel af vrees ik.
Toch komt er bij mij een andere vraag op, toen ik het las. Moeten we als kerk gaan denken als een commerciële instelling? Is het niet eerder zo dat we als kerk geen bedrijf moeten zijn, maar er echt zijn voor de mensen. Is het misschien wel niet belangrijker om meer aandacht te hebben voor de mensen, zodat men ziet dat de kerk, de parochie, nog steeds een plaats heeft in onze gemeenschap.
Mijn hart ligt meer bij het tweede. Natuurlijk weet ik dat er geld nodig is om onze parochies overeind te houden, want zonder een substantiële verbetering van inkomsten zullen we op den duur echt helaas kerken moeten gaan sluiten omdat ze failliet zijn.
Toch belangrijker is dat we als parochiegemeenschap laten zien dat we een wezenlijk onderdeel zijn van onze dorpsgemeenschap.
Juist in een tijd waarin men vaak wijst naar onderlinge verdeeldheid en haat, hebben wij als parochie de taak om te laten zien dat we één mogen zijn.
Op de plaatsen waar mensen geraakt zijn door verdriet of persoonlijk leed, mogen we laten zien dat we hen bij willen staan.

Juist een kerk kan zorgen voor een gezonde balans in onze samenleving.
Daarnaast is het maar de vraag of je overal geld voor moet gaan vragen. Dat ligt soms erg moeilijk omdat geld nooit een belemmering moet zijn om bij de kerk te horen, juist in een kerk is iedereen welkom. Ook hen die misschien wat minder ermee verbonden zijn.
Om echter toch onze kerken ook naar de toekomst open te kunnen houden, als u vindt dat onze parochie van waarde is binnen onze gemeenschappen, dan zou ik u willen vragen om mee te doen met de actie kerkbalans, de actie voor de kerkbijdrage. Juist dit is een hele belangrijke inkomstenbron van onze parochies. Het zou eigenlijk heel logisch moeten zijn in al onze parochies dat we hier gewoon allemaal aan mee zouden doen, want dan kunnen we zonder problemen de deuren van onze kerk open houden, zonder allerlei commerciële ideeën verder te moeten gaan uitwerken.
Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen.

Pastoor Verheggen.

Nieuwe page Orgels toegevoegd.

Voor een betere toegang is een extra page toegevoegd. Tevens is de toegang een beetje op alfabet gesorteerd.

Kruisweg staties.

Toegevoegd op Historie een korte beschrijving van de Kruisweg staties. Tevens ook een link om alle 14 staties met statienummer en onderschrift te kunnen zien. Kijk hiervoor op page Historie.

Nieuwe page Logboek toegevoegd.

Om een indruk te geven van activiteiten die je aan de buitenkant niet ziet. Behalve de grotere groepen zijn er ook nog vaak stellen die graag in de kerk willen rondkijken op bezoek. Die zie je niet op Logboek tenzij er iets bijzonders mee aan de hand is.

Nieuwe start, nieuwe federatie.

Met de start van het nieuwe jaar wil ik u allen zover ik u nog niet gezien heb een Zalig Nieuwjaar willen toewensen. Met alles wat wenselijk is voor u en uw dierbaren.
Met 1 januari is er een nieuwe fase in het bestaan van onze parochie ingegaan. Vanaf dit moment zijn we misschien wel geruisloos overgegaan in de nieuwe federatie Maasdorpen. Deze federatie bestaat uit de parochies: Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Grubbenvorst, Lottum, Meerlo, Swolgen en Tienray. Natuurlijk is het vooral een bestuurlijke samenwerking en zult u er minder van merken in de parochies zelf, want onze intentie is om zo mogelijk iedere parochie open te houden. Deze samenwerking mag hier een bijdrage aanleveren. Deze nieuwe parochiefederatie zal worden bijgestaan door een bestuur, waarover dadelijk meer en een pastoraal team.

Dit pastorale team zal bestaan uit pastoor Peeters, die de pastorale zorg zal hebben voor Grubbenvorst en Broekhuizen. Verder uit pastoor Verheggen, die zorg zal dragen over de andere 5 dorpen. Daarbij zullen ze voor een aantal uren per week worden bijgestaan door kapelaan Mielnik. Want u kunt zich voorstellen dat pastoor Verheggen niet in 5 parochies in een weekend de H. Mis kan doen. Daarom zal kapelaan Mielnik wisselend in verschillende parochies de dienst verzorgen. Daarnaast zal hij zich mede inzetten voor de catechese en overige pastorale taken zover zijn tijd het toelaat.

Voor deze federatie is een nieuw bestuur gekomen die de vervanger is van de kerkbesturen in iedere parochie. In veel parochies blijft het kerkbestuur als coördinatiegroep bestaan en zal de contacten in de parochies overeind houden, de praktische zaken ter plekke regelen als ook het contactpunt zijn richting het federatiebestuur. Het nieuwe federatiebestuur is opgebouwd met uit iedere parochie 1 vertegenwoordiger en pastoor Verheggen als voorzitter en federatiepastoor.
Het nieuwe bestuur uit de volgende leden: Pastoor Verheggen (voorzitter), Mevr. H. Cuijpers-Relouw (vicevoorzitter, Broekhuizen), dhr. R. Boreas (secretaris, Meerlo), dhr. J. Vissers (penningmeester, Grubbenvorst), dhr. A. Snellen (communicatie, Tienray), mevr. M. Teluy (Lottum, lid), dhr. M. van Dijck ( Broekhuizenvorst, lid), dhr. E. Elbers (Swolgen, lid) Het is de taak van dit federatiebestuur om de komende periodes stappen te gaan zetten naar verdere samenwerking en ondersteuning. We zullen trachten u hierover regelmatig op de hoogte te houden.
Dit betekent voor de mensen van Broekhuizenvorst en Lottum dat ze weer een eigen pastoor hebben. Ook al zullen ze deze met de andere parochies mogen delen.
Maar wie is deze nieuwe pastoor. Mijn naam is Pastoor Ruud Verheggen. Ik ben geboortig uit Nederweert en 46 jaar oud. Na mijn middelbare school in Weert ben ik naar de priesteropleiding Rolduc gegaan. In 1992 ben ik diaken en in 1993 tot priester gewijd. Vanaf mijn diakenwijding heb ik 3 jaar in Waubach en Lauradorp (gemeente Landgraaf) gewerkt en aansluitend 4 jaar in de parochies Houthem-St. Gerlach en Broekhem (gemeente Valkenburg a/d Geul). In augustus 1999 ben ik pastoor geworden in Meerlo, Swolgen en Tienray. Naast mijn parochiewerk ben ik actief voor het Lourdesgebeuren. De laatste 5 jaren ben ik pastoraal teamleider bij de Limburgse Bedevaarten en daarnaast sinds afgelopen juli ook aalmoezenier van de brancardiersvereniging van de Lourdesbedevaarten. Naast deze werkzaamheden probeer ik mijn spaarzame vrije tijd nog goed in te vullen, ik ben lid van een aantal verenigingen en groepen, zowel binnen als buiten de parochies.
Een van mijn hobby’s is verder het verzamelen van kleinere kerstgroepen uit de gehele wereld, hiervoor heb ik meestal een aantal exposities lopen rondom Kerstmis. Zelf ben ik opgegroeid als iemand in het gemeenschapsleven, mijn ouders zijn altijd al als vrijwilliger actief geweest, zodoende weet ik heel goed het belang van de vrijwilligers in de parochie maar ook binnen het dorps gebeuren.
Van hier uit wil ik graag tussen u mensen staan en bij activiteiten aanwezig zijn. Graag wil ik uw gemeenschap meer leren kennen. Alleen met alle dorpen zal het niet altijd even goed lukken.

Daarom, neem gerust contact op om een afspraak te maken om kennis te maken of als u wilt dat ik ergens bij aanwezig ben. U kunt me bereiken op velerlei manieren. Mijn adres is Hoofdstraat 19, 5864 BC in Meerlo, 0478-691217 of via email ruud.verheggen@home.nl Verder ben ik ook te vinden op verschillende social media mogelijkheden. Ik ben bereikbaar op Twitter, Facebook en Instagram.

Pastoor R. Verheggen

Foto's

Op de page foto's zijn nu ook foto's toegevoegd in een diashow.
Op 1 maart 2015 is een diashow over het plaatsen van de hardsteen op priesterkoor zichtbaar.

Kruidwiszegening

De feestdag van Maria Hemelvaart op 15 augustus was tot ca. 1970 de feestelijkste vrije dag van de zomer. Kijk op Historie voor meer.

Kerkorgels

Op Historie is een nieuwe bijdrage over de Kerkorgels in Broekhuizenvorst. Leuke verhalen, maar ook technische details voor muziekkenners.

Kermis

Op Historie is een nieuwe bijdrage over de kermis.

Sacramentsprocessie

Op Historie is een nieuwe bijdrage over de Sacramentsprocessie.

Restauratie kerkgebouw 2014

Provincie Limburg, Gemeente Horst aan de Maas en Bisdom Roermond hebben financiele ondersteuning gegeven door substantiële subsidie toe te kennen.

Zo ziet het bouwbord er uit:

bouwbord


In journaalvorm vindt u hieronder een verslag met foto's van Riet Rutten-Clevis
Overzicht en voortgang per 15 april 2014, klik hier.
Overzicht en voortgang per 16 april 2014, klik hier.
Overzicht en voortgang per 22 april 2014, klik hier.
Overzicht en voortgang per 28 april 2014, klik hier.

Aan de voorbereidingen voor deze restauratie hebben diverse deskundigen meegewerkt en advies uitgebracht.